YERLİ ÜRETİM CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ🧴


Son dönemlerde cilt bakımı akımı başladı.Ben güzellik blogu oluşturduğumda bu kadar yoğun bir cilt bakımı hayranlığı yoktu.Son zamanlarda cilt konusunda çok fazla obsesyon durumu başladı bence.Cildin %100 kusursuz olmasını istiyor çoğu insan.Bunun mümkünatı yok tabii ki.Bunu bilip kendimize eziyet etmeyi bırakmalıyız:) Cildimizin problemi ne ise yada neye ihtiyacı varsa o ürüne yönelsek yeterli bence:) Benim güzellik bloguna başladığım dönemde benim ilgimi çeken, Kore cilt bakım ürünleriydi ve kullandığım ürünler arasında da en işe yarayanlar da onlar olunca genellikle Kore cilt bakım ürünlerini kullanıyordum.Ama bu cilt bakımı 10 ürünle falan değildi tabii:) Cildimde hangi problem varsa ona yönelik 1-2 ürünle yapıyordum.Zamanla ülkemizde de cilt bakım ürünleri üretilmeye ve çeşitlenmeye başlayınca hem alması daha kolay hem de daha uygun diye ben biraz yerli üretim cilt bakım markalarına yöneldim.Bu yazımda da sizlere yerli üretim olan bazı cilt bakım markalarından bahsedeceğim.


Son zamanlarda farklı sebeplerden dolayı yerli üretim ürünlere ilgi arttı.Neyse ki cilt bakım ürünleri üretme konusunda ülkemizdeki markalar son 5 yılda hızla ilerledi.Çeşit çeşit içerikli, birçok cilt problemi için birçok ürün çıkarıldı.Hatta bunlar farklı farklı markalarda farklı içerik listesine sahip.Böyle olunca cildinize iyi gelen bir içeriği dilediğiniz markadan seçme şansınız oluyor.Ben açıkçası bu durumu çok sevdim.Bir zaman sonra artık yurt dışından ürün almak çok zor hale gelmişti ve sürekli Kore cilt bakım ürünleri alamıyordum.Avrupa-Amerika menşeili ürünler de cildime ağır geliyordu açıkçası.Türk markalar cilt bakım trendlerindeki son gelişmeleri takip ederek birçok yeni ürün çıkararak güncel kaldıklarından, yurt dışından alınan ürünlere göre daha uygun olduğundan ve kolay ulaşılabilir olduğundan benim için en iyi seçeneklerden oldu.Bu zamana kadar birçok yerli üretim markanın farklı cilt bakım ürünlerini denedim.Denemiş olduklarım hakkında ufak yorumlar ekleyeceğim.Diğer markalar hakkında da bilgilerimi paylaşacağım.Benim gözüme çarpan yerli üretim cilt bakım markalarının listesi:



Bade Natural; Sanırım doğal içeriklere sahip ürünler üreten bir marka.Henüz markayı denemedim ama çok merak ediyorum.Stick güneş kreminden tutun yüz spreyine kadar birçok ürün seçeneğine sahip.

Bebak; Bebak'ı Acı Badem Sütlü Kreminden biliyoruz.Ama son yıllarda cilt serumları da çıkardı.Daha önceden Purest'la çalışan bir kimyager yaptı diye biliyorum bu serumları.Purest'ın o dönem aldığım ürünleri bana çok iyi geldiğinden Bebak'ın serumlarını da çok merak ediyorum ama henüz denemedim.

Bee Beauty; Gratis'in cilt bakım markası.Her çeşit ürüne sahip ama maalesef benim cildime iyi gelmiyor ürünleri.

Cream Co; Bu marka çıktığından beri ilgimi çekiyordu.Markadan C Vitamini Serumu denedim ve memnun kalmadım maalesef.Cilt ürünleriyle anlaşamadım ama dudak bakım ürünlerini de bir deneyeceğim.

Cosmed; Diğerlerine göre daha köklü ve eski bir marka.Ürünleri bana eczane ürünlerini anımsatıyor.Denediğim ürünlerinden memnun kaldım.Listede en sevdiğim yerli üretim markalardan bir tanesi.

Derminix; Sanırım bu yeni bir marka.Sadece bir kağıt maske denemiş ama pek etkisini göremedim.Diğer ürünleri hakkında bilgim yok.

Doa Kozmetik; Bildiğim kadarıyla bu marka temiz içerikli.Oldukça sade tasarımlı ürünlere sahip.Daha çok ürün içeriğine ve etkilerine odaklı üretime sahipler.Markadan Ginseng Serum deneyip memnun kalmıştım.

Gülsha; Bu marka ilk çıktığı günden beri takibimde ama henüz herhangi bir ürününü deneyemeden high-end bir marka olmuş ve Sephora'larda yerini almış🙂 Ama her an bir çılgınlık yapıp ürün alabilirim markadan🤭

Herbaderm; İlk kez Gratis'te gördüğüm ve her çeşit serumu olan bir marka.Birkaç ürünü listemde ama henüz denemedim.

Luv It; Bu markanın da bir ara sıkça reklamını gördüm ama henüz denemedim.

Maruderm; En en en merak ettiğim markalardan biriydi.O kadar çok reklamı yapıldı ki.Ama son dönemlerde kullananlar tarafından olumsuz yorumlar paylaşılınca ürünlerini alıp almama konusunda tereddüt etmeye başladım.

Mia Klinika; Sıkça reklamı yapılan makalardan biri.Henüz denemedim.

S'he Vec; Ürünlerine isim koyma queen diyebiliriz bu markaya😄 O kadar güzel isimler koyuyorlar ki ürünlere ihtiyacım olmasa bile alasım geliyor😄 Markadan sadece bir Göz Serumu denedim, çok etkisini göremedim ama diğer ürünlerini de denemek istiyorum bir.

The Purest Solutions; Bu markanın seveni de çok sevmeyeni de.Sevmeyenler cildine kötü etki ettiğini söylemişlerdi ama ben neyse ki seven kısımdayım:) İlk defa cilt bakımı konusunda bir şeyden yana yüzüm güldü:) Ürünleri benim cildime inanılmaz iyi gelen bir marka.Hiç fondöten ve kapatıcı ihtiyacı duymayacak kadar iyi yapıyor benim cildimi düzenli kullanımda.Bir tek retinolü biraz sivilcelenme yapıyor.E ona da bir şey demeyeyim artık:)

Markalar arasından favorilerim; The Purest Solutions ve Cosmed.Diğerlerinin de her ürününü denemediğimden bir şey diyemem.Zaten her ürünün her ciltte farklı etki gösterdiğine inanıyorum.Deneyip görmeniz gerek.Bazı markalar alışverişle birlikte diğer ürünlerinin testerlarını gönderiyor, o şekilde deneyebilirsiniz.


Listede bulunan markaların hiçbiri hayvan deneyi yapmamaktadır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. The Purest markasını bende bir seneye yakın kullanıyorum ve oldukça memnunum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim cildimize iyi geliyor o zaman:) Hep böyle devam eder umarım:)

      Sil
  2. aaaa teşekkürler yaa ne çok varmış :)

    YanıtlaSil
  3. Yerli malı, yurdun malı...Yerli malları hep tercih etmişimdir. :)
    Yalnız benim dikkatimi çeken, madem yerli üretim, niye yabancı terim koyarlar ki isimlerine...Türkçe isim koysunlar. Sanırım tüketiciyi yanıltmadan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Malum, Türk insanı yurt dışı üretime daha çok ilgi gösteriyor. Halbuki açıklama kısmında menşei neresi yazıyorsa anlayacaklar da, çoğu kişi buna bakma zahmetine katlanmıyor.
    Siz de tek tek çok güzel anlatmışsınız. Emeğiniz dert görmesin. Kıymetli paylaşımınıza teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış açısından böyle düşünmüş olabilirler.Çok teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim:)

      Sil